O nas

Srčna hiša

Temeljna dejavnost Srčne hiše je aktivno družabništvo. Namenjena je upokojenim in vsem, ki ste izgubili vsakodnevne socialne stike. Svojim varovankam in varovancem ponujamo pomoč pri premagovanju osamljenosti ter ohranjanju dostojnega in neodtujenega življenja tudi v poznejšem življenjskem obdobju.

Odnos do varovancev je zaupen. Skrbnik varuje dostojanstvo stranke in si prizadeva za njeno dobro počutje in imetje. Skrbnik stranke je plačan za svojo storitev in ima s tem povrnjene vse stroške svojega dela. Nikakršna morebitna druga finančna korist izvajalcev storitev Srčne hiše ni dovoljena.

"Če dalj časa nimamo socialnih stikov in smo izolirani ter osamljeni, ljudje postanemo depresivni."

Ustanoviteljica

Na svoji življenjski poti sem se dodobra seznanila z obilico situacij, takšnih v kakršnih se bolj ali manj znajdemo vsi, tako v zasebnem kot tudi v poklicnem življenju. Po končanem študiju prava sem delala v gospodarstvu in javnih ustanovah. Večino svojega dela sem opravljala v tesnem stiku z ljudmi , z zaposlenimi, njihovimi družinami in zunanjimi sodelavci. V tem času sem si ustvarila tudi družino z dvema otrokoma. Spremljala sem svoje stare starše v jeseni njihovega življenja in jim pomagala premagovati težave staranja. Po več kot dvajsetih letih dela sem ugotovila, da me bolj kot vse drugo, najbolj osrečuje in izpolnjuje prav delo z ljudmi, ki so pomoči potrebni, in ki jim lahko pomagam. Zato sem se, tudi na prigovarjanje prijateljev in lastne družine, odločila, da ustanovim Srčno hišo.

Temeljna dejavnost Srčne hiše temelji na konkretni pomoči, predvsem upokojenim in osamljenim, pa tudi vsem, ki vam manjka dnevnih socialnih stikov, ki potrebujete pomoč pri reševanju dnevnih opravil, in vsem, ki si želite dobre družbe zase.

Ustanoviteljica,
Taja Simoniti

Povpraševanje

Za brezplačno osebno predstavitev nas lahko kontaktirate vsak dan med 9.00 in 17.00 uro.